28 april 2010

Onsdagstelegram: Sarah Palin, mediebranschen återhämtar sig och Tomas Östros: en ledsen hund


# Det har poppat upp ännu ett Sarah Palin-magasin, tydligen. Artiklarna är skrivna i första person, läsarna ska liksom tro att det är Sarah Palin själv som skriver. Det är det inte. I själva verket finns noll input från den före detta Alaskaguvernören. Gawker: "There are officially two jobs left in journalism: Sarah Palin's pundit job on Fox, and the unnamed freelancer who mimics her voice for this."

#...och Andrew Sullivan
menar att Palin självklart kommer att sikta på att bli USA:s nästa president.

# Tomas Östros såg ut som en ledsen hund i går när han "reagerade" på Mats Odells utspel om Socialdemokraternas "Toblerone-politik" som ett "grovt och smutsigt övertramp". Jag tror Östros får tuffa till sig lite framöver för så här lär det fortsätta. Och jag vet inte riktigt om jag tycker att det är så hemskt, tvärtom är det kanske exakt vad svensk politik behöver. Lite verbala slagsmål, lite jävlar anamma i mellanmjölkens land. Jämför till exempel Storbritannien och Tories senaste reklamfilm som ju inte kan beskrivas som annat än ett avancerat angrepp på Labour. Tomas Östros skulle gråta krokodiltårar floder.# Mediebranschen håller sakta men säkert på att återhämta sig från den ekonomiska krisen. John Koblin på New York Observer talar till och med om "A small boomlet in media jobs." Under det första kvartalet 2010 har (exempelvis) knappt 80 procent färre magasin tvingats till nedläggning, jämfört med samma period förra året.

# Resumé skriver om
Madeleine-effekten som innebar att de båda kvällsdrakarna ökade sin försäljning med runt 100 000 exemplar var totalt på förra veckans drama. Jan Helin var för övrigt helt rätt ute i söndagens Agenda när han påpekade att Jonas Bergström trots allt valt att förlova sig med en prinsessa och därmed också trolovat sig till Sveriges statsskick: "Med det följer en rad krav på uppförande, representativitet och dessutom många privilegier." En viktig poäng som är omöjlig att ignorera. Se inslaget från Agenda här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar