03 mars 2010

Sarah Palin och Fadde Darwich på avgrundsdjupt vatten.


Jag såg Fadde Darwich debutera som komiker på en krog på Södermalm igår kväll. Det var en på många sätt märklig upplevelse. Framförallt var det sorgligt. Fadde är nämligen helt seriös i sin ambition att lyckas som ståuppare.

Vad som hände? Han slets i stycken av en knäpptyst publik. De som skrattade, skrattade åt honom, hans person, och inte hans skämt. Jag skriver mer om "Faddes fadäs" i morgondagens City. Nedan ett klipp från när Fadde framträdde hos Aschberg på TV8.En annan icke-komiker som nyligen gjorde sin standup-debut var Sarah Palin. Hos Jay Leno skämtade hon bland annat om Botox (klipp nedan). Summan av den här kardemumman är att politiker (Sarah Palin) borde syssla med politik och dörrvakter (Fadde Darwich) borde syssla med, tja, dörrvaktande. Kan vi vara överens om det hädanefter?

13 kommentarer:

 1. ändå roligt/sorgligt att palin får erkännande som "politiker".

  SvaraRadera
 2. Hon var som bekant, trots allt, republikansk kandidat till vicepresidentposten. Då är man nog värd epitetet "politiker", världsfrånvända åsikter till trots.

  SvaraRadera
 3. mm och nu, avhoppad guvenör, drar skämt hos jay leno och är någon sorts andlig ledare för tea-bag-rörelsen. äh, känns som att många i usa såg med skräckblandad förtjusning/förvåning på den där vicepresidentkandidaturen. men jaja.

  SvaraRadera
 4. Visst, visst. "Politiker" är hon som sagt, nevertheless.

  SvaraRadera
 5. Politiker med citationstecken runt kan vi nog alla gå med på i alla fall...

  SvaraRadera
 6. NE definierar politik: "Statskonst, dels de processer genom vilka makt utövas och politiska beslut fattas." Hon har utövat statskonst och fattat en hel bunt politiska beslut, mig veterligen. Möjligen statskonst av det osmakliga slaget men politiker är hon. Med eller utan situationstecken. Enough already!

  SvaraRadera
 7. Klart hon är politiker! Visste inte om att det var nån positivt laddad titel som man behöver erkännande som eller ens vill ha?

  SvaraRadera
 8. Jag utnämner härmed den här kommentatorstråden till den mest meningslösa i Baksidornas historia.

  SvaraRadera
 9. Eller så reviderar jag allt det som jag påstår ovan precis nu:
  http://hollywoodinsider.ew.com/2010/03/03/exclusive-sarah-palin-shopping-alaska-docudrama-with-mark-burnett/

  SvaraRadera
 10. Det slog mig just att vi alla kanske missuppfattar Fadde och hans Özz Nujjen-inspirerade stand-up-karriär. Då han ännu inte har levererat en enda punchline finns ju faktiskt möjligheten att herr Darwich - under falsk humorflagg - här försöker berätta en djupt mångbottnad och utdragen historia om en gammal dörrvakts jakt efter en livskamrat. Bör vi kanske se varje turnéstopp som ett kapitel i en talbok?

  SvaraRadera
 11. "Fadde", "punchline", "djupt mångbottnad", "livskamrat", "talbok"?

  Min hjärna kokar. Försöker reda ut soppan, lyckas inte. Förtydliga gärna.

  SvaraRadera
 12. Ha, jag kan förstå ditt letande. Det var mest ett försök att hitta alternativa och något ironiska förklaringar till hans högst pinsamma försök som komiker. I det enda klipp jag har sett med Fadde, det där han går ur bild hos Aschberg, är ju huvudämnet "kvinnor i mitt liv" och där berättelsen tycks bygga på ett letande efter den rätta. Då framförandet inte innehåller ens några försök till komiska höjder var därför min kanske något långsökta förklaring att Fadde är ute på turné för att just förklara hur detta letande kan te sig. Fadde vill inte underhålla, Fadde vill bara berätta.

  Nu vet vi ju att det inte är så. Fadde tycks vara ärlig i sina försök att bli en uppskattad ståuppare, men när jag ser klippet ser jag mest en nervös gammal livvakt som berättar en långdragen historia utan punchline.

  SvaraRadera
 13. Precis, det är exakt det som är problemet: han är seriös! Det rör sig inte om nåt PR-trick. Det är bara sorgligt.

  SvaraRadera