12 maj 2009

Ballonger och serpentiner - Baksidorna fyller 1 år!

I dag fyller min blogg 1 år. 167 inlägg har jag hunnit med och bloggandet har onekligen varit en intressant resa; i synnerhet eftersom det faktiskt (indirekt) gett mig två jobb: som researcher/skribent hos en av Sveriges mest inflytelserika medieanalytiker Olle Lidbom (vassaeggen.se) och som skribent på Nyheter24 i sommar.

Det hela är egentligen mycket enkelt: genom den här sidan har jag kontinuerligt kunnat visa att jag är en duglig stilist vilket folk i branschen uppenbarligen noterat. Därefter har de valt att arvodera mig för att, i stort sett, göra samma sak åt dem som jag gör här. Att bloggandet - som ju för många är liktydigt med ett enfaldigt narcissistiskt ordbajseri- de facto kan leda till något handfast (som ett jobb), är en lärdom som skeptikerna borde ta med sig.

Som mest har jag haft 191 unika besökare samma dag (cirka 280 sidvisningar). Detta var i samband med att min bloggpost om Sveriges bästa skribenter uppmärksammades av Isobel Hadley-Kamptz (kultur- och ledarskribent på Expressen).

Viss rusning till Baksidorna blev det även sedan Sveriges kanske främsta inom sociala medier Sofia Mirjamsdotter, på Same Same But Different, uppmärksammade och citerade diverse saker jag skrev om tidningsbranschen.

Även här, här och här har folk tagit notis om vad jag skrivit.

Kommer fortsätta blogga så länge det känns meningsfullt och så länge det tar mig framåt. Här kan jag fortsätta undersöka vart jag vill och hur jag vill komma dit. Eller: Using ideas as my maps, som Bob Dylan uttryckte det i en av hans främsta...My Back Pages (1964).

7 kommentarer:

 1. Gratulerar. Imponerande antal inlägg. Inom kort kommer också Baksidornas första gästkrönika att presenteras..

  SvaraRadera
 2. Wal: Den ser jag mycket fram emot! En recension av tidskriften The Economist vore passande haha.

  BOJ: Tack!

  SvaraRadera
 3. Grattis och ja må han leva!!

  SvaraRadera
 4. Björn Owen Johansson14 maj 2009 00:58

  Jag har lurat på det här med att blogga ett bra tag, för att få sagt allt det som annars bara blir tänkt. Med insikten att det faktiskt kan leda till jobb också är det nog hög tid.

  SvaraRadera
 5. BOW: Det finns ju i alla händelser inte särskilt mycket att förlora...

  SvaraRadera
 6. Awesome issues here. I am very glad to peer your article.
  Thanks a lot and I am taking a look ahead to touch you.
  Will you kindly drop me a e-mail?

  Have a look at my web site click here

  SvaraRadera