02 april 2009

Joaquin Phoenix karriärbyte (?)Joaquin Phoenix karriär har ju, som de flesta vid det här laget kanske känner till, tagit en aning, tja, pikant vändning. Det var i oktober som Phoenix publicist bekräftade ryktena om att skådespelaren planerade ett karriärbyte; han skulle sluta filma för att satsa på en karriär som rapartist. Till nyhetsbyrån AP kommenterade den 34-årige Phoenix den nyinslagna vägen så här:
Gräset är alltid grönare, om ni förstår vad jag menar? Så jag ska bara försöka att typ göra den här andra saken. Förhoppningsvis kommer jag att påverka er känslomässigt på det sättet också.
I januari gjorde han sitt första artistframträdande på en nattklubb i Las Vegas och månaden efter dök han upp i David Lettermans Late Show. Framträdandet har setts 7,5 miljoner gånger på You Tube och redan blivit något av en klassiker i USA.Tanken var att Phoenix på klassiskt talkshow-manér skulle göra reklam för sin senaste (sista?) film Two Lowers, men så blev det alltså inte. Frågan är nu vad Phoenix karriärbyte och udda framträdande hos Letterman egentligen bottnar i. Noterbart i sammanhanget är nämligen att Phoenix svåger spelar in en film om honom och vissa har spekulerat i huruvida hans plötsliga "crazyness" egentligen bottnar i något slags konstprojekt. Om framträdandet hos Letterman skrev Rolling Stone att:
In what had to be either Phoenix completely locked into his hoax character (the Bearded Rapper) or the most paranoid, drugged-out interview ever.
De senaste ryktena gör gällande att Phoenix redan är på väg tillbaka in i filmvärlden, för ett samarbete med Tomas Alfredsson...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar