27 mars 2009

Angeläget vecka 14


# Kändisblaskorna har gått som tåget de senaste åren. Intresset för Britney Spears "bad motherhood", Michael Jacksons diverse psykbryt och Peter Dohertys knarkfester har fullkomligen exploderat. Det kärva ekonomiska läget har dock drabbat skvallertidningarna hårt. Konkurrensen från olika skvallersajter + minskade annonsintäkter = skarpt läge. "Celebrity magazines may never recover from recession", skriver Folio. Baksidorna ber en stilla bön.

# Lönesänkningar, varsel
, minskade annonsintäkter, skulder upp över öronen och ja, och så vidare. New York Times kämpar i kraftig motvind just nu. När blåser de omkull?

# DN Ekonomi har i dag en intressant och exklusiv intervju (vad det nu egentligen betyder anno 2009?) med en av Obamas främsta kampanjrådgivare Anita Dunn:
Sedan 60-talet har amerikans­ka valkampanjer drivits av tv-reklam. De har varit som dåliga dokusåpor som folket följt passivt från sofforna. Obamas valkampanj var den första riktigt moderna, interaktiva valkampanjen. När valet var över hade 13 miljoner människor registrerat sig på Barackobama. com.
# Aprilnumret av det inflytelserika amerikanska musikmagasinet Blender blir det sista.

# Minst 120 dagstidningar har lagts ner i USA sedan januari 2008, enligt Paper Cuts.

# Det blir aningen
upp och nedvänt när Adweek presenterar sin "Hot List" för amerikanska magasin under 2008. Listan baseras på annonsintäkter och antalet nya prenumeranter. Kravet för att komma med är att man funnits i minst 3 år samt att man skopat in minst en halv miljard i annonsintäkter - årligen. Listan ser ut så här:

1. The Economist
2. Elle
3. People
4. Women's Health
5. Everyday with Rachel Ray
6. Real Simple
7. Men's Health
8. Family Circle
9. Vogue
10. New York Magazine

Men...det är bara de fetade magasinen ovan som ökade antal annonssidor under 2008...Ingen stekhet lista, följaktligen.

# Amerikaner spenderar ungefär 8 1/2 timme om dagen framför en skärm av något slag.

# Filip och Fredriks kommande talkshow, som sänds direkt från Chelsea Television Studios i New York, har premiär den 19 april. Flipp eller flopp? Jag har en känsla av att det kan bli tv-historia av det här. Sydsvenskan pratade med F&F i New York i veckan.
Såg du när Joaquin Phoenix vägrade tala? Letterman bara njöt av tystnaden. Om det hade hänt oss hade vi sprungit ut och börjat gråta. Letterman är ett sånt jävla proffs, han är talkshowernas Bob Dylan.
# Den svenskutvecklade musiktjänsten Spotify börjar snart sälja mp3-filer, rapporterar BBC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar