06 april 2009

Angeläget vecka 15


# Hittade en heltäckande story om Gunatanamo Bay som National Geographic gjort med anledning av att det kontroversiella fängelset just nu är inne på sitt sista kapitel ("The story you haven't heard"). Nedan en initierad paneldebatt på ämnet från Washington i veckan.# Ihärdiga rykten gör gällande att Google är på god väg att köpa Twitter. Värdet? Knappt 2 miljarder SEK. Ryktena förnekas på annat håll.

# På Mindpark hittar jag info om att tidningarna i USA gjorde det största tappet någonsin under 2008, enligt färska siffror från en branschorganisation. Annonsnitäkterna i print minskade med hela 17,7%.

# New York Magazine tar ett helhetsgrepp på Facebook i senaste numret. Huvudknäcket lyder: Do You Own Facebook? Or Does Facebook Own You?

# En av Sveriges allra bästa mediebloggar Same Same But Diffrent, verkar vara på dekis. Knappt några inlägg och uteblivna Veckan som gick-poster. Trist. Och synd.

# Vid British press awards valdes The Times till årets tidning. Alla övriga vinnare här.

# Isobel Hadley Kamptz skriver allra bäst om Ipredfiaskot:
Den här lagen ger upphovsrättsorganisationerna större polisiära befogenheter än polisen själv. Husrannsakningar, låsta bankkonton, gigantiska skadeståndskrav väntar. Nästan oavsett vad man tycker om fildelning är det uppenbart att åtgärderna saknar rimliga rättsliga proportioner. Särskilt tydligt blir det när man betänker de större konsekvenserna. Ingen seriös bedömare tror att de hårdare lagarna kan stoppa fildelningen. Eftersom de utpekade brottslingarna, fildelande ungdomar, ser lagarna som precis lika orättfärdiga som de är, kommer man i stället bara hitta smartare sätt att fildela anonymt, utom räckhåll för Hollywoods privatpoliser.
Att politiker försöker stoppa samhällsutvecklingen är absolut inget nytt, snarare är det ju det som de gör bäst, men alltså allvarligt - lagstifta bort nedladdningen? Naiviteten har slagit något slags rekord. Visst har trafiken på webben minskat nu dagarna efter, inget konstigt med det egentligen; folk är ju rädda, nervösa. Inom två månader har dock läget stabiliserats, tro mig. Spola lagen nu och hitta istället alternativa sätt att ta betalt.

# 24 omslag från G20 mötet. Rätt intressant att se skillnaden globalt mellan de olika uppläggen.

# Missa för guds skull inte Vassa eggens sågning av Jan Gulliou.
Jan, jag vet att du har höga krav på mat och dryck. Men jag tycker det ser ut som att du äter där du skiter. Ekvationen går inte ihop.
# Bobhund.nu Senaste nytt om Sveriges viktigaste band.

3 kommentarer:

  1. apropå twitter: http://www.youtube.com/watch?v=wd4WZ3LqCKw

    SvaraRadera
  2. och det här.... http://link.brightcove.com/services/player/bcpid271557392?bctid=18328570001

    det lönar sig att följa sigge eklund på twitter, mycket roligt.

    SvaraRadera