26 januari 2009

Angeläget v.4

# Hynek PallasWeird Science om att inte heller han är särskilt imponerad av Lukas Moodysons internationella debut "Mammut".

# Björn Af Kleen dömer ut Twitter i Expressen:
Den Wikipedia-artade tanken med bloggen var att berättelsen skulle kunna vara låg och felaktig, men förutsättningen för det låga och felaktiga var full insyn och replikrätt. Nu ska det låga och skvallriga fortfarande ut, men i ett garderat format. Herrklubb brukar man kalla den gemenskapen.
...Jag gissar att Af Kleen gör en pudel och inom ett halvår återkommer med krönikan: "Twitter, jag misstog mig, allt är förlåtet!"

# USA-bloggen
om att amerikanska företag "flockar till Twitter"

# Baksidorna skrev tidigare i veckan om The Printed Blog som tänker nytt: från webb till papper. Mediebloggen SSBD refererade igår till bloggposten i deras alltid läsvärda veckosammanfattning.

# Bruce Springsteens nya album: "Working on a dream" hyllas av alla. Vi ses den 5 juni på Stockholms stadion. Ni hittar mig på rad 16 på ena kortsidan.

# Anita Klingspor i Expressen om "bokhandelns självmord":
Nu överges bokhandeln. Förlagen och läsarna vänder den ryggen och går till nätet [...] Magnus William-Olsson föreslår i Aftonbladet (16/1) att showrum inrättas på biblioteken, där man kan bläddra i framlagda ex för att sedan beställa på nätet. Han förelår också ekonomiskt stöd till bokhandlare med kulturellt ansvar. Ja!
....JA!

# Anders Rydell och Sam Sundberg släpper bok om fildelning; på torsdag går jag på releasefesten för "Piraterna - de svenska fildelarna som plundrade Hollywood" på Pet Sounds Bar. Ska försöka få fatt i ett ex av boken också.

# Anders Mildner
på bloggen om det faktum att Bush inte skickade ett enda mail under sin tid som president men att det i och med Obamas inträde i ovala rummet är dags för, just det, change. Baksidorna skrev om varför Vita Huset börjar blogga tidigare i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar