01 december 2008

Intellektuellt haveri del II

I Hallal-TV diskuterar programledarna ikväll på allvar om det inte vore bättre om folk hade lite mindre sex ändå. "Tänk vad fint om fler väntade med sexdebuten till giftermålet" (på ett ungefär), konstaterar Dalia Kassem. Den reaktionära debattören Charlotta Levay - hyllad av fascisten Ulf Ekman här - lyfts fram som en av de få ("förståndiga") som tycks ha noterat "den hiskeliga spridningen av könssjuksomar bland ungdomarna" (typ). SVT släpper alltså fram personer på prime time som fnyser åt de senaste hundra årens sexualpolitiska reformarbete. Det är oerhört provocerande. De frågor som egentligen borde vara brännande år 2008 - stenhård kritik av tvåsamhet och heterosexualitiet som norm - berörs givetvis överhuvudtaget inte. En återgång till en tid då barnafödande var förenat med livsfara och det var förbjudet att upplysa om preventivmedel tycks önskvärd. Stolligare blir det knappast den här vintern.

*****

Kobra nu. Tvära kast.

*****

Briljanta Tina Fey intervjuas i nya numret av Vanity Fair. "Tina Fey has never dated a bad boy", inleds artikeln. Läs här.

*****

The bookdesignreview.com listar årets snyggaste bokomslag. Själv gillar jag nog seriemördarhotbrevs-designen av Gray 318 (Nathaniel Rich: "The Mayor's tongue"). Kika på övriga förslag här. Ett gott betyg för ett omslag borde väl på det hela taget vara att man blir fruktansvärt sugen på att läsa boken, helt sonika enbart genom att alltså glutta på framsidan. Och det blir i alla fall jag av den här.

2 kommentarer:

  1. Fascister tror väl i allmänhet inte på Gud? Jag har svårt att se en plats för Runar i den korporativa staten. Men jag håller med om att det var ett skitprogram hur som helst.

    SvaraRadera
  2. Kyrkan hade en mycket stark position i exempelvis fascismens Italien under mellankrigstiden. Fler beröringspunkter mellan fascismen och livets ord är väl spontant: nationalism och totalitarism. Den mer övergripande likheten - som också jämförelsen syftade till - är väl att det helt sonika är två vidrigheter vi talar om.

    SvaraRadera