16 november 2009

Är Milhouse gay?


Quentin Tarantino menade i en intervju en gång att Top Gun egentligen är en berättelse om en ung mans kamp med sin homosexualitet. Och det är inte direkt ovanligt att popkulturellt bevandrade intresserar sig för fiktiva karaktärers sexuella läggning.

Senast i raden av den här typen av gissnigslekar är att Milhouse, från den omåttligt framgångsrika tv-serien The Simpsons, är gay. Detta är ju egentligen ingen ny teori men nu har det visst framkommit bevis.

På en tillställning förra veckan uppges Matt Groening, skaparen av Simpsons, ha signerat en propaganda-affisch för homosexuellas rätt att ingå äktenskap med orden:
"Your fan, Matt Groening, Creator of Milhouse."
De som kan serien vet ju dock att Milhouse genomgående i serien är hopplöst förälskad i Lisa. Uppslagsverket Wikisimpsons slutsats?
"[Milhouse is] being hinted at being bisexual."
Tåls att tänka på detta. Länge och väl till och med (om det är så att man har oerhört lite andra vettiga saker för sig, alltså).

*****

Att tacka nej till en lönecheck på 9000 dollar - om dagen - för att man inte vill "ha dålig smak i munnen" är fan integritet.

Det finns mycket att lära för dig här, Pernilla Wahlgren.

1 kommentar:

  1. Hm... Milhouse gay, you say.... Jag som trodde att hans sexualitet var "I'd love anyone as long as anyone loves me", det vill säga en produkt av en dysfunktionell familj. Det här tål att tänkas på. För jag antar att Groening vet bättre än jag. :-)

    Gillar din känga mot PW.

    SvaraRadera