26 oktober 2009

Måndagsläsning: Thörnblad och Olsson bråkar, WNYC och Stockholm City


# Det fullkomligt bisarra och hysteriskt underhållande bråket mellan höjdhopparen Linus Thörnblad och Expressens Mats Olsson rasar vidare. Lägesrapport och resumé hos Resumé.

# Den New York-baserade public radio-stationen WNYC är riktigt bra. De tar sig an det mesta; allt från ämnen som "We all laugh. But why?" till "Deception - we look at lies liars and lie catchers and ask: can you lead a life without deception?"

# Wall Street Journals
nya popkulturblogg, Speakeasy, är läsvärd. Den gångna veckan intervjuade de till exempel geniala Alec Ounsworth från lika geniala bandet Clap Your Hands Say Yeah. Han släpper en soloskiva nu, tydligen.# RT @JohnMayer: Why are we calling him Balloon Boy if he wasn’t in the balloon at all? Isn’t he just Attic Boy? (10/19)

# Jag tycker att det är märkligt att Stockholm City inte har fått mer credit sedan nystarten. Visserligen är jag partisk eftersom det är en av mina uppdragsgivare (jag gör min praktik där i vår också) men hur som haver är det ju sanslöst bra och mycket kultur- och nöjesjournalistik som stockholmarna bjuds på, GRATIS, varje måndag och torsdag.

Bra: Det rör sig om magasinsjournalistik med höga ambitioner, flera redaktörer och och skribenter på tidningen har stor erfarenhet av featurejournalistik. Innehållet har karaktär och det är tydligt att skribenterna har krav på sig att tänka nytt - intervjun med Filip & Fredrik för någon vecka sedan är ett bra exempel ("det här skiljer sig från alla andra nonsensintervjuer som vi gör", tillstod de då till och med själva.) Intervjun med Peter Jöback i dag är ett annat exempel på hur man kan göra något bra, liksom, fräscht, av något sjukligt söndertjatat.

Mycket:
10-12 sidor av kultur och nöje varje måndag och torsdag som sagt. Det finns ju faktiskt inget annat medie i Stockholm som kan tävla med den mängden popkultur.

# Duktiga komikern Soran Ismail säger en massa kloka självklarheter om Sverigedemokraterna (nedan). Sjävklart spelar det ingen roll att det är just självklarheter eftersom det är så jäkla viktigt att det sägs och att alla de som inte förstår att är just SJÄLVKLARHETER - alltså i meningen att det att det verkligen ligger till på det här sättet - vaknar upp. Nu, innan det är för sent.

2 kommentarer:

  1. Tittade precis på Sorans video - och det var riktigt bra. Kommer förmodligen att sno den ;)

    Ang Thörnblad och Olsson: jag kan förstå att Thörnblad tycker att det är jobbigt att bli omskriven på ett sådant negativt sätt, men fan, Olsson har rätt - Thörnbland kan inte hoppa när det är tävling och publik! Han har inte nerver för det (eller mognad..)

    SvaraRadera
  2. Sno på! Och, ja Olsson är ju helt rätt ute och dessutom är det ju liksom hans jobb att skriva syrliga grejer. Smartare av Thörnblad att träna mer, hoppa högre och ge svar på tal på det sättet istället kan man tycka.

    SvaraRadera