19 oktober 2009

Everything your demagoguery needs
Kommentarer överflödiga (från MG).

Hörde förresten att Vita huset utsett TV-kanalen Fox till sin främsta politiska motståndare. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. "Fox News agerar som på beställning från de konservativa", kommenterade Obamas kommunikationschef Anita Dunn.

Förefaller rätt frustrerat tycker jag, risken är väl överhängande att Obama bara skjuter sig själv i foten med den här typen av utspel. Högst troligt vettigare att hantera sina motståndare med sakliga argument än att bara anklaga dem för att bedriva smutsiga kampanjer och avfärda dem som lögnare.

Apropå "ta debatten eller inte"-debatten, så tycker jag nog att ledaren i DN träffar huvudet på spiken i morse när man för Sverigedemokraterna på tal:
Det är [...] lätt att förstå Mona Sahlin som i Ekots lördagsintervju förklarade att hon skulle lämna en demonstration hon hade tänkt delta i om Jimmie Åkesson plötsligt dök upp. Hon vill inte ha något att göra med det som han representerar.

Problemet med den hållningen är att den i många väljares ögon är oschyst. På en fråga från Expressen/Demoskop (16/10) om SD är ett främlingsfientligt parti svarade 83 procent ja. Men samtidigt ansåg 38 procent att det är rätt av andra partier att samarbeta med SD om partiet kommer in i riksdagen [...]

Att hellre avstå från att demonstrera för det man tror på än ta risken att hamna på samma bild som Jimmie Åkesson kan uppfattas som ett brott mot vanliga mänskliga umgängesregler. I stället för en debatt om Sverigedemokraternas världsbild får vi då ett fokus på frågor om politisk etikett och respekt för väljarna.

Det passar Sverigedemokraterna perfekt.
Jag har länge varit tveksamt inställd i den här debatten. Ett problem för de som menar att man inte bör ta debatten med SD är att knappt 5 procent av svenska folket i gårdagens väljarbarometer från Sifo menar att de, om det vore val i dag, skulle lägga sin röst på Åkesson.

Sahlin, Ohly och co framstår i ljuset av den siffran inte längre varken som goda strateger eller principfasta demokrater - utan bara som fega.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar