03 oktober 2009

Broder Daniel Forever


Ni missade väl inte Broder Daniel-dokumentärenSVT i går kväll? Åtminstone andra hälften var helt briljant. Det var öppenhjärtligt, intimt och skildrat på ett liksom ärligt sätt. Precis så som den här typen av dokumentärer ska vara. Henrik Berggren leverade desstom ett antal sanningar - sådana där som man skulle kunna brodera och sätta ovanför ytterdörren, ni vet. Om man kunde brodera.

Den där måttfullheten och halvmesyren, den får mig att känna mig så fruktansvärt instängd. Det är outhärdligt för mig. Man undrar varför alla band är så likriktade, hur det går till egentligen. Men så är det, de är ju det i alla fall. Och det beror ju på att de inte drar det till sin spets, att dra det till sin spets är inte deras främsta princip liksom. I stället blandar de lite av sina förebilder bara. Oftast är det bara en förebild. Och då blir det inte så mycket att blanda av.

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte att den var oerhört ojämn. I vissa stunder briljant, i andra intetsägande och alldeles för långsam.

    På slutet lyfte det. Sedan var det slut.

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte också att första hälften var alldeles för långsam och platt. Men andra hälften liksom reparerade allt, på nåt sätt. Men, ja, nog hade det kunnat få vara lite mer prat och lite mindre bilder på typ truckar och fåglar.

    SvaraRadera