21 september 2009

Måndagsläsning: Killing på Dramaten, ögonbryn identitetsskapande och sluta ödsla energi på Anka


# Den 13 oktober släpper Bob Dylan en julskiva! Väldigt roligt givetvis och som New York Magazine skriver: "We absolutely cannot wait to hear this after a few glasses of eggnog." Smakprov från albumet har läckt ut och finns att lyssna på här.

David Archuleta, känd från amerikanska Idol, annonserade i slutet av förra veckan att även han kommer med en julskiva. Märkligt i sammanhanget är att albumet når skivhyllorna samma dag som Dylans och att det har i princip samma namn...NY Mag igen: "Which legendary music-biz titan will move more units?"

# Alltså jag förstår
inte hur folk orkar uppröras över hon Anka? Jag läste hela den där artikeln på Newsmill och kände, tja, absolut ingenting. Det finns ju ingen diskussion här, om ni förstår vad jag menar. Det ligger ungefär på nivån: förvirrad nazist ställer sig på Sergels torg och försöker övertyga folk om att judar faktiskt är snåla - de har det i blodet! Usch och gud vilken hemsk åsikt, han har verkligen fel alltså!

Min poäng är att Anka ju inte har någon som helst genomslagskraft och därför är det ju helt poänglöst att lägga energi på att bli arg. Nu hävdar hon ju dessutom att det att det inte är hon som skrivit artikeln. Suck.

# Killing på Dramaten
- Drömmen om herrön - hade premiär i helgen och kritiseras nu hårt. Aftonbladets Markus Larsson skriver att Kllinggänget har kört fast. Malin Ullgren på DN "kan knappt förstå att Killinggänget misslyckas" och Nils Schwartz på Expressen tror att Killinggänget lägger ner efter det här. Den 5 november går jag själv och ser pjäsen.

# Johan Croneman, Sveriges bäste krönikör, sågar Ingvar Oldsberg och Här är ditt liv brutalt. Jag håller med. De första två programmen har verkligen varit usla.
Mikael Persbrandt såg ut som om han satt i ett solariume och brände sig. Ingen kontakt åt något håll, där heller. Inte en gäst som fick säga något. Det var ett otroligt pussande åt alla håll. ”Det här var roligt”, sade Persbrandt.
Hela krönikan här.

# Jag hittade den här artikeln hos lysande Andrew Sullivan och The Daily Dish. En amerikansk studie har visat att ögonbryn är mycket viktigare för ditt utseende - för din identitet - än dina ögon. När en grupp människor fick svara på om de kände igen personerna på bilderna ovan (f.d. president Nixon och skådelspelaren Winona Ryder) så kunde 60% identifiera kändisansiktena utan ögon men bara 46% listade ut vilka de var utan ögonbryn. "The lesson", som Sullivan skriver, "eyebrows are crucial to your identity — they’re at least as important as your eyes, if not more so."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar