10 augusti 2009

Filter #9


Magasinet Filter blir bättre och bättre i mitt tycke. Till skillnad från precis alla andra tyckte jag i början att det var lite väl, hur ska jag uttrycka det, folkligt. Och ytligt. I framförallt det senaste numret vågar man ta ut svängarna lite mer även om det verkar finnas krav från redaktionens sida att alla ämnen som berörs måste vara breda. Svensson måste fatta grejen - hela tiden.

Ett sådant förhållningssätt är ju trist på precis samma sätt som magasin som hela tiden distanserar sig från läsarna genom att exempelvis mestadels beröra prylar som absolut ingen får ha hört talas om tidigare.

Artikeln om Killinggänget i det senaste numret är i alla händelser kanske det mest genomarbetade och briljanta stycke text jag läst i ett svenskt magasin sedan, tja, gud vet när. Artikeln om Noomi Rapace är väldigt bra också. Här kan ni läsa den artikeln i sin helhet. Annars rekommenderar jag att ni startar en prenumeration snarast.

3 kommentarer:

  1. Håller med. Rakt av! Den senaste numret var sanslöst bra, mycket tack vare texten om Killing-gänget.

    SvaraRadera
  2. Det bästa är att dom är så förbannat manliga och har en alldeles uppenbar känsla för stil!

    SvaraRadera
  3. Mmm, det där med manligheten borde jag absolut ha tagit upp. Var ju rätt bedrövligt när chefredaktören Göransson - efter den där insändaren om mansdominansen som ju var på pricken - vägrade erkänna att de kanske varit dåliga på att plocka in kvinnliga medarbetare utan istället skulle ihärda. Illa.

    SvaraRadera