03 juni 2009

Onsdagsläsning: Kristna terrorister, Momma's Boys och beach 2010


# I Kalifornien
kom i veckan beslutet om att upprätthålla proposition 8 som förbjuder samkönade äktenskap. Att kristna terrorister i USA fortfarande tillåts sätta agendan är inte lite skrämmande. Den pånyttfödde homoikonen Harvey Milk som i slutet av 70-talet drev igenom lagar mot sexuell diskriminering (bland annat förslaget som ville förbjuda homosexuella lärare i Kaliforniens statliga skolor, proposition 6) accentuerade i ett berömt tal sommaren 1978 det kanske viktigaste politiska verktyget i kampen för likvärdiga rättigheter oavsett sexuell läggning: "Om en gayperson kan klara det, då är dörrarna öppna för alla."

Meningen var en uppmaning till homosexuella runt om i landet att komma ut ur garderoben. 2009 är det tydligt att just öppenheten - fortfarande - är det viktigaste politiska verktyget som homosexuella har. Det visar, om inte annat, den här undersökningen:


# Och apropå kristna
terrorister: I söndags mördades abortläkaren George Tiller av fundamentalistiska abortmotståndare och nu menar många att Fox News reaktionära profil Bill O´Reilly är delansvarig för mordet. O´Reilly, som tidigare bland annat kallat Tiller för Nazist och barnamördare, bär enligt flera amerikanska medier "ansvar för att ha skapat bilden av en lös vilde som kan döda barn på grund av stöd från en koalition av kulturelit, politiker och sekulära journalister." Läs mer hos Huffington Post.

# Kina har nu utökat censuren på internet och blockerat Twitter, Flickr och Hotmail, skriver Journalisten.

# Missa inte
Niclas Wahllöfs briljanta tv-krönika i DN i dag där han dissekerar och (av uppenbara anledningar) slaktar den nya dejtingsåpan: Momma’s boys:
[...] är det någonstans där gammaldags moral regerar, där unkna föreställningar om kön, kärlek och livsföring cementeras, så är det i den här typen av moderna dokusåpor. De börjar bli många nu, och de är alla skräddarsydda för unga. I måndags tittade 183.000 på. Det är en kultur i fritt fall.
# Kom i form med Damien Walters - beach 2010, nu kör vi:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar