23 mars 2009

Angeläget vecka 12


# Obamas medverkan i The Tonight Show i veckan gav Jay Leno de högsta tittarsiffrorna sedan 2005. Obama är för övrigt den första sittande presidenten som medverkat i just Tonight Show.

# Nedan ser du USA:s bästa magasin. Och till vänster här det allra bästa. Eller ja, detta åtminstone enligt American Society Of Magazine Editors (ASME). Organisationen släppte i veckan nomineringarna till det prestigefyllda National Magazine Awards och så här ser fördelningen i toppen ut: The New Yorker (10), GQ (8), New York Magazine (6) Esquire och National Geographic (5). Extremt förutsägbart, på det hela taget. Samtliga nomineringar här.

# Sveriges kanske viktigaste medieanalytiker, Anders Mildner, försöker sig på en lite mer djuplodande analys av Twitter:
Själv tror jag dessutom att Twitter och liknande tjänster bidrar till att vi lär känna alla de andra små märkliga sidorna, alla de där nyckerna och egenheterna som gör en människa hel – och som vi faktiskt behöver för att kunna förstå varandra på djupet, bortom våra jobbpersonligheter.
140 tangenttryckningar och ett smatter av enformiga statusuppdateringar som ”Läser en bok”, "Vattnar blommorna" eller "Matar katten" kan så klart lätt läsas som tecken på en ytlig kommunikation, men i själva verket kan det vara fråga om motsatsen.
# Och apropå Twitter: nu lanseras Twitter - jobbsökaren!

# Oprah Winfrey kommer för första gången på 9 år och 105 nummer inte ensam posera på omslaget till det egna magasinet O . Hahaha. Vem har fått den stora äran? Inte helt oväntat, Michelle Obama. Tro det eller ej, men det här är en ganska stor nyhet i tidningsvärlden i USA.

# I veckan blev det klart: Seattle Post-Intelligencer lägger ned pappersversionen och flyttar online. Mycket snart kan en av USA:s största städer vara helt utan dagstidning...Vad kommer det att innebära egentligen?

# Kaos utbröt när 10 000 trådsmala kids hade samlats i New York i hopp om att bli antagna till Americas Next Top Model. Sex personer skadades mer eller mindre allvarligt, rapporterar New York Post. Bisarrt.

# Landets mediebyråer
har ökat sin digitala kompetens med nästan 90 procent sedan början av 2007 enligt en granskning som Dagens Media genomförde i slutet av 2008.

# Vassa Eggen rapporterar att de flesta amerikaner inte bryr sig ifall dagstidningen lägger ner. Sug på den Janne Guillou, frestas man att utropa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar