08 januari 2009

Sam Sundberg om Spotify (och lite annat)

Maria Wetterstrand skriver i dag på Same same but diffrent bland annat att:
Det finns i alla fall väldigt få [blogg]inlägg jag gjort som haft färre träffar än antalet besökare på ett genomsnittligt torgmöte [...] Självklart kommer bloggosfären och sociala medier att påverka valutgången. Bloggarna äger ju stora delar av associationsmakten.
...2009 lär bli året då den svenska partipolitiken fattar att utnyttja de sociala medierna. Miljöpartiet ligger, kanske inte helt otippat, i framkant här.

*****

Spotify "når inte hela vägen fram" enligt Sam Sundberg på Svenska Dagbladet. Varför? Man kan ju inte hitta ALL musik där, ju! Att Spotify är det första riktigt vettiga alternativet - under utveckling - till den illegala fildelningen och rymmer någonstans upp till 3 miljoner låtar, är tydligen bara trams.

*****

Missa inte Ronnie Sandahls lustmord på bröderna Schulman. Mobbare! Mördare!

5 kommentarer:

 1. Felet är ju att det FÖRSVINNER låtar som tidigare funnits på spotify. Detta för att skivbolagen av någon anledning inte känner för att de låtarna ska vara gratis längre...

  SvaraRadera
 2. @ erik: De låtar som försvinner är oftast låtar som Spotify inte har rättigheterna till. Om Spotify har rättigheterna till en låt så kommer den läggas in så småningom. För mig är det enbart positivt att Spotify är ett lagligt alternativ.

  SvaraRadera
 3. Att Spotify har vissa problem är ingen hemlighet direkt. Frågan är om tjänsten är värd mer eller mindre omfattande sågningar mot bakgrund av dessa bagatellartade störningsmoment. Jag tycker inte det. Gratis, laglig, streamad musik i fantastiska mängder - jag förstår inte vad det bråkas om.

  SvaraRadera
 4. Spotify är bra för de allra flesta, inte tu tal om den saken. Revolutionerande och fantastiskt rent av.

  De som inte jublar, däribland jag själv, är de som har ett djupt och en smula nördigt intresse i en viss genre och utifrån det perspektivet inte är nöjda med utbudet.

  Tyvärr är vi som inte jublar fångar i vår närmast omöjliga utopi om ett spotify där ALLTING faktiskt finns. Obskyra sjömansvalser från Styrsö, stenkakor från 1920-talets Paris och de dancehall-singlar i mp3-format som "släpptes" i Jamaika i går eftermiddag.

  SvaraRadera