02 november 2008

Vilket skämt
Erik Augustin Palm har skrivit en rolig (!) artikel i Svenska Dagbladet om humorns effekt på politiken. Augustin Palm har intervjuat den politiska reportern Joe Cutbirth som menar att "politisk humor kan ha en stor inverkan gällande engagemang och den grad av entusiasm som väljarna känner inför sitt parti och sin presidentkandidat. Det kan innebära sådant som fler volontärer, fler finansiella bidrag och ett ökat politisk deltagande generellt. På så sätt har humorn absolut en politisk effekt." Vet inte riktigt vad jag ska tycka om just det här dock. Tanken på ett beroendeförhållande mellan politiken och humorn känns inte helt tillfredsställande.

Förresten handlar Kobra ikväll om George Bush - guds gåva till humorn.

*****

Stämmer det att Åsa Linderborg kommer vara gäst i Filip och Fredriks valvaka (kanal 5) på onsdag? Kan ju bli årets bästa TV i så fall.

*****

Obama leder med 6,3% i RCP:s national average just nu.

*****

Robert D Kaplan har redan, i Los Angeles Times, börjat fundera på Obamas - "if elected" - första politiska utmaningar. Läs "Iraq may be Obamas first test" här. Jag ser den här typen av artiklar som ett utslag av Obamas kraftiga övertag. Mycket få initierade tror fortfarande att McCain har en realistisk chans: endast 2 av 14 politiska bedömare när Washington Post gör en rundringning till exempel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar