29 oktober 2008

Silence is wild

Frida Hyvönens nya album "Silence is wild" hyllas idag som kanske årets bästa från olika håll. "Oerhört tilldragande" skriver Dagens Nyheters Johanna Paulsson i en underhållnade recension. Nöjesguiden menar helt sonika att "det handlar fullt ut om fantastiska sånger." När Hyvönen intervjuades av de stora medierna förra veckan gav hon dem en halvtimmes audiens var på flotta Riche. Mycket har onekligen hänt sedan jag intervjuade henne för 1 1/2 år sedan. Då, inför släppet av "Frida gives you: Music from the dance performance pudel", tog vi en promenad på Sveavägen i ett iskallt Stockholm, rökte ett par cigaretter och slog oss ner på ett högst alldagligt konditori där de serverade kaffe ur sådana där gamla porslinskannor. Snart släpps förresten ett nytt album med Eldkvarn också vad jag förstår. Någon som har större koll än jag på releasedatum?

*****

"I västra Pennsylvania hamnade jag på ett deprimerande Sarah Palin-tal. Bakom mig stod en ung, muskulös man och vrålade "Drill, baby, drill! Drill, baby, drill!" oavbrutet under hela talet. Han hade på sig en t-shirt med texten 'Use your brain – vote for McCain!' Utanför såldes souvenirer‚ knappar, t-shirtar. 98% av alla Palin-souvenirer gick ut på att hon var snygg. På knapparna står det: 'The hottest candidate from the coolest state!'. På t-shirtarna syns Palin i baddräkt, från en gammal skönhetstävling, och texten 'The Real Maverick!'."

Martin Gelin rapporterar från ett, på det hela taget, konventionellt republikanskt jippo.

Puh.

5 kommentarer:

 1. Eldkvarn släpper nytt onsdag 26/11, "Hunger hotell" ska den heta.
  Hyvönen två tummar upp. I min enkla mening.

  SvaraRadera
 2. Hunger och hotell alltså. Ska bli riktigt spännande, Jari som producent och allt.

  SvaraRadera
 3. Karin Winther debuterade med att ge albumet en två i expressen (för hon har väl inte skrivit där tidigare?!). Tyckar själv att skivan är halvbra, fast med givna toppar.

  SvaraRadera
 4. Har bara lyssnat på Hyvönen-skivan en gång och är inte helt övertygad än.

  Plura dök förresten upp på scen under håkan-koserten i onsdags och körde "Gatan fram" med Håkan och bandet.

  SvaraRadera
 5. Gorillan: Ja, jag såg det och nej vad jag vet har inte Winther skrivit för Expressen tidigare. Tycker för övrigt att Karin Winther är något av ett skämt; håll utkik efter en fundamental sågning av SVT:s Hype här inom kort.

  Sg: Mådde inte helt bra när jag läste det i DN idag, nej.

  SvaraRadera