17 augusti 2008

Shoot 'em up

Baksidorna bjuder på lite mer presidentpop. Det är inte lite sjukt. Om den där gubben blir president pekar det mesta på att det världspolitiska läget kommer genomgå en ganska dramatisk förändring. - En till terroristattack på amerikansk mark skulle innbära en fördel för McCain, sade en av McCains utrikespolitiska rådgivare till pressen nyligen. Burr. Till skillnad från Bush har McCain dessutom tydligt visat att han inte har någon som helst ambition att stärka banden mellan Ryssland och USA. Det handlar snarare om att klippa dem. Han har exempelvis sagt att han tittat in i Putins ögon och "sett tre bokstäver: K.G.B."

*****

Amanda Svensson tar fram stora sågen när hon recenserar Alex James självbiografi. Jag har också extremt svårt för lidande konstnärer (män) som har haft det jobbigt (varit tvungen att supa så hårt eftersom det följer med rockmyten) och som antingen tar livet av sig eller drar sig tillbaka och skriver en äckligt självgod bok om alltsammans.

4 kommentarer:

 1. Shit. Att Alex James skulle vara så svinig (som recensenten påstår) hade jag ingen aning om. De verkade ju vara så prydliga, hela gänget i Blur, om man jämför med tex Oasis. Nåja, är inget som stör mig så jag kommer läsa boken ändå. Ser fram emot det väldigt mycket faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Den är säkert underhållande. Det är självömkandet och den totala bristen på självdistans som jag stör mig på. Det känns så förutsägbart. Har ju förvisso inte läst boken själv, men genre känns ju tillräckligt bekant för att man ska kunna dra lite övergripande slutsatser.

  SvaraRadera
 3. All heder åt james som vågar lämna sitt pubertala bandliv bakom sig och satsa på att tillverka ost. Boken kunde han ha skippat dock.

  Men gamla stjärnor har gjort liknande saker förut för att tjäna en slant. Bob Dylan gjorde till exempel reklam för Victoria Secret och sina trådsmala modeller. Vad är det om?

  SvaraRadera
 4. Ic: Du missar poängen. Som sagt är det den bristande självdistansen och martyrskapet jag stör mig på. Dylan har aldrig ömkat sig själv. Jag har svårt att tycka synd om James eftersom han äger ett ändlöst gods med tillhörande mansion på den enegelska landsbygden, värt 20 miljoner. All heder åt James som vågar tillverka ost? Nja.

  SvaraRadera