09 augusti 2008

Lördagsläsning

Ett kulturreportage som inte skulle fungera någon annanstans än i Svenska Dagbladet. Vem tusan vill läsa om Stefan Sauks intresse för golf? "Golfen stannar kvar i livet, den är en social sport som jag kan utöva var som helst i världen", säger Stefan. For the record, Stefan, så finns det inte golfbanor överallt, exempelvis inte i de fattiga delarna av den här planeten.

Sveriges Television utmanar diktaturen. På ett sådant där lite mellanmjölkigt vis.

Patrik Svensson skriver i Sydsvenskan om sommaren 1958 då det på olika platser i den amerikanska mellanvästern föddes tre små bebisar som så småningom kom att förändra världen. I sommar fyller Michael Jackson, Prince och Madonna alla 50 bast.

Per Svensson skriver i Expressen
om hur statsministern försöker dämpa FRA-febern. Han kallar det för modern manipulativ managementkultur.

SKANDAL! POLISEN HITTAR NARKOTIKA PÅ REGGAEFESTIVALEN I UPPSALA! På Sveriges lugnaste musikfestival sätter polisen in den fetaste polisinsatsen. Varför? Givetvis för att misstankar om att cannabis nyttjas av medverkande artister och besökande. Aaron Israelson skriver lysande i Expressen om det hela och menar att polisen borde se över sina prioriteringar: "Om någon av reggaeartisterna varit på Hultsfred vet han att berätta om flickor som krälar i spyor, artister som får ölburkar slängda emot sig och folk som sover i lera. På Hultsfred ser man snubbar puckla på varandra med knutna nävar. Från Uppsala reggaefestival rapporteras inte en enda misshandel."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar