06 september 2010

Måndagstelegram: Boardwalk Empire, Vi Biografi och spypåsesamlingen nr 1


# Svenska Dagbladets medieproffs Anders Mildner förklarar Twitters påverkan på det sätt som de flesta av oss, eller åtminstone fler och fler, i dag konsumerar journalistik:
Förr läste jag tidningsartiklar under 20 minuter före klockan nio. Nu läser jag hela dagarna. Inte bara från enstaka källor, utan från i stort sett hela världen. Och den verkliga förändringen har kommit de senaste fyra åren, med framväxten av Twitter som ett tipsforum för intressanta texter.
# Bonniers skvallertidning S får in nya friska miljoner av sin ägare, skriver Resumé.

# I morgon släpps första numret av nya tidskriften Vi Biografi. Trevligt, särskilt för sådana som mig som särskilt gillar böcker som har en mer dokumentär form.

# Jenny Tunedal har skrivit en bröstpumpsdikt.

# Boardwalk Empire som snart har premiär i USA kan ju blir hur bra som helst. Idén till serien plockades upp redan 2006 under den tid då cheferna på HBO, enligt New York Times "was looking for a big series to replace The Sopranos." Och i Boardwalk Empires produktionsteam kryllar det dessutom, som av en ren händelse, av Sopranos-alumner. En av huvudrollerna spelas exempelvis av Steve Buscemi som ju både medverkade som regissör och skådis i maffiaserien.# World Weird Web: Web Urbanist listar de 13 märkligaste samlingarna på internet. Vad sägs om flygplansskedar, konstiga skor, bränt bröd-konst, obskyra patent eller spypåsar (bilden)? Jätte. Konstigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar