16 mars 2010

This just in: Glenn Beck bedragen av popkulturellt djävulstyg


Konservativa Glenn Beck, en av USA:s mest populära politiska kommentatorer, upptäckte i veckan texten till Bruce Springsteens Born in the USA. Det är kul att han levererar det som en nyhet:
You get filled with patriotic pride, and then you find out that Bruce Springsteen's 'Born In The U.S.A.' is anti-American.
Låten som spelades i amerikansk radio för första gången 1984 är vida känd som en anti-nationell låt. Och för de flesta amerikaner, förutom Glenn Beck och möjligen en handfull rednecks, har den en cementerad plats som just detta i den amerikanska popkulturen.

7 kommentarer:

 1. Reagan använde Born in The USA som soundtrack till reklamfilmerna under sin omvalskampanj 1984. Det är lite kul.

  SvaraRadera
 2. Ja, precis. Problemet rättades ju till snabbt då dock, för Beck tog det 16 år komma på det.

  SvaraRadera
 3. Men sedan är det också med en vrede värdig sexton års försening ha reagerar!

  SvaraRadera
 4. Han är dessutom sexton år bakom alla oss andra vad gäller...allt. Men skulle du säga en av de mest populära? Han är väl snarare en av de mest högljudda och omskrivna på grund av hans återkommande grinrapportering och förlöjligande av allt som inte har att göra med GOP.

  SvaraRadera
 5. Det där med folkgunst och hur omskriven man blir brukar ju gå hand i hand. Den mediala cirkusen runt Beck speglar hans popularitet, i stora delar av det konservativa USA är han betraktad som ett helgon. Fingervisning: fem av hans böcker (han är författare också) har legat etta på NY Times bästsäljarlista...

  SvaraRadera
 6. Det har du rätt i. Det är nog min egna ilska och frustration gällande hur många som går på Glenn Becks, O'Reillys, Hannitys, Limbaughs och resten av Fox News/News Corps gunstlingars låga form av "rapporterande" och "nyheter" som kommer fram här.

  SvaraRadera
 7. The land of dreams. And craziness!

  SvaraRadera