21 januari 2010

Torsdagläsning: Gunde trampar i klaveret, årets bästa film och Nördar och Nollor


# Expressen ringde i går runt till olika kändisar och frågade hur de tänker stödja offren i Haiti. Det visade sig att Gunde Svan inte riktigt hade koll på läget:

– Vilken jordbävning?!

Jordbävningen i Haiti.

– Har det varit en jordbävning?

Ja, 150 000 människor misstänks ha dött i katastrofen.

– 150 000! Det låter ju helt otroligt?! När hände det här?

Natten mot onsdag.

– Men det är ju en hel vecka sedan!?

Mer av den geniala intervjun här. Och nej, att uppmärksamma det här har ingenting med mobbning att göra. Det är bara, ehum, stor, stor humor.

# Det här årets bästa film heter Where the wild things are, bara så att ni vet. Det är liksom redan avgjort. Spenderade en hel eftermiddag den gångna helgen med att läsa den här artikeln i New York Times - "Bringing Where the Wild Things Are to the Screen - för att på något sätt försöka förstå varför jag tycker att den är så brutalt vacker, ärlig och okonstlad och what not (jag hade nämligen lite svårt att sätta fingret på det). Svaret ligger troligen i det faktum, precis som artikeln avslöjar, att Spike Jonze, regissören, är som ett barn själv. Filmen är nämligen djupt berörande av just den anledningen - den gjorde att jag kunde återkalla hur det är att vara barn.

# 93 procent av Sveriges befolkning har aldrig provat på Twitter. Mymlan skriver bra om varför det inte är en särskilt problematik siffra.

# I april åker jag, förhoppningsvis, till New York och skriver ett reportage om: Cricket. That's right.

# Ni har väl inte missat den geniala serien Freaks and Geeks (eller Nördar och Nollor som den kallades i Sverige). Bland geniala karaktärer i tv-serier, i min bok, hamnar Bill (Martin Starr) väldigt högt upp ska ni veta (geeken i glasögon i klippet nedan). Av seriens 18 avsnitt sändes 15 i USA på NBC från september 1999 till juli 2000. De tre sista sändes aldrig, då serien, ofattbart nog, hade för dåliga tittarsiffror.


5 kommentarer:

 1. Oj, jag trodde det bara var jag som hade sett Freaks and Geeks!

  SvaraRadera
 2. Jag är helt besatt för tillfället. Genial serie, som sagt.

  SvaraRadera
 3. bland det bästa som gått på en tv-kanal. när glasögongeeken klär ut sig till wonderwoman (om jag inte minns fel) på halloween var sååå bra!

  var hittar du den?

  SvaraRadera
 4. Såg just det avsnittet faktiskt! Hur bra som helst. Finns att ladda ner på Pirate Bay, annars streamat på: http://www.casttv.com/

  SvaraRadera
 5. älskar att du älskar freaks and geeks! bästa serien någonsin.

  och bionic woman är det han klär ut sig till, och ja, sjukt kul!

  SvaraRadera