13 oktober 2008

Om public service flaggskepp

I kväll hade SVT:s kulturmagasin Kobra premiär. Kobra, som leds av Sveriges bästa programledare Kristoffer Lundström, är troligen det mest genomarbetade som finns att se på TV just nu. Om man bestämde sig för att inte hålla tillbaka orden skulle man till och med, kanske, säga att programmet självt är som ett konstverk; en konstnärlig installation, typ. I Kobra finns ingen död tid. Producenterna lyckas till och med göra Lundströms "nu spatserar jag i godan ro här på Londons gator och berättar lite om vad som skall komma härnäst i programmet" både halsbrytande och intressant. I kväll nystade programmet bland annat i historien om fyraåringen vars expressionistiska tavlor sålts för hundratusentals kronor. Modern konst - är det värt det? Missa inte nästa program ungdomar, ni kanske kan lära er något.

*****

Ny design (tack Helene) på rubriken som ni ser. Vilken tror ni är förlagan? Den som först gissar rätt får ett pris.

*****

Martin Gelin skriver om "pro-life"-horden som vill döda Obama. Och om McCain/Palins allt mer aggressiva kampanj som ligger till grund för den uppskruvade stämningen. - Do you wanna kill the democrats, sir? - We're all gonna die aren't we?

2 kommentarer:

  1. Apropå "my kid could paint that" så blir man ju både lite skeptisk till dotterns egentliga förmåga och även en aning misstänksam om det inte är farsan som skulle kunna ha med en pensel i spelet. Spännande dokumentär dock.

    SvaraRadera
  2. Håller med. Misstänksamt, var ordet.

    SvaraRadera