21 september 2008

Richard Hawley

När man efter en orolig natt med feberdrömmar vaknar upp och känner sig så där tom i huvudet kan det vara ganska fint att trösta sig med svartklädda, stiliga män med djup i rösten. Johnny Cash och Jens Lekman. Framförallt, just nu, Richard Hawley. En lite mystisk och svårt romantiserad man, från en svunnen tid, som bland annat sjunger om kärleken till sin hemstad (Sheffield). Lyssna och kika på "Coles Corner", singeln från senaste albumet "Lady's bridge", här.

*****

Expressens Isobel Hadley-Kamptz är ju en duktig skribent, men lite väl spretig kan jag tycka. Exempelvis stör det mig att hon länkar till både Magnus Linton (kraftigt vänsterorienterad) och Johan Norberg (nyliberal) på sin blogg. Vad har de gemensamt? Och vad vill hon säga genom att länka till båda? Att hon faktiskt ser människan och inte den politiska färgen? Tjena. Sedan blir det extremt tjatigt att läsa henne när 75% av inläggen upptas av att skälla på FRA.

*****

Byt namn! (som numera länkar till Baksidorna) ordnar tävlingen "Sveriges bästa medienamn". Jag har nominerat: Helle Klein, Robert Tennisberg, Caspar Opitz, Zendry Svärdkrona, Fredrik Strage, Märta Myrstener, Isobel Hadley-Kamptz och Jonna Simas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar